Het verschil tussen recreatieve en professionele voetbaltafels

0

Veel mensen spelen tafelvoetbal voor de lol, maar er zijn ook mensen die het professioneel spelen en er zijn ook speciale tafels voor. Het is namelijk belangrijk dat iedereen op dezelfde manier speelt, zodat het getraind kan worden en zodat dezelfde regels elke keer gebruikt kunnen worden. Bij Tafelvoetbalwebshop zijn er veel verschillende voetbaltafels verkrijgbaar.

De opstelling

De professionele voetbaltafel heeft veelal een opstelling met 1 keeper, 2 verdedigers, 5 middenvelders en dan nog 3 aanvallers. Deze opstelling wordt voor de meeste professionele wedstrijden gebruikt, waaronder de wereldkampioenschappen. In sommige landen worden andere opstellingen gebruikt, zo wordt er in Spanje het Futbolín systeem gebruikt, wat inhoudt dat er 1 keeper is, 3 verdedigers, 3 middenvelders en 4 aanvallers. Het grote verschil met recreatief spelen is dat hier vaste opstellingen gebruikt worden, terwijl er bij recreatieve voetbaltafels ook anders kan zijn.

De vorm en maat

De professionele voetbaltafel is altijd rechthoekig met vaste maten van 120 cm in de lengte en 61 cm in de breedte (Soms wordt er afgeweken van deze maat, maar dit is de typische maat voor toernooien en competitie.). In vergelijking hebben recreatieve tafels eigenlijk geen vaste formaten, regelmatig zijn ze niet eens rechthoekig om ze er beter uit te laten zien of om het de speler wat makkelijker te maken, het is immers recreatief en dus om plezier mee te hebben. Verder is het bij professionele tafels belangrijk dat het speelveld goed opvalt, daarom wordt er normaal gesproken gespeeld met een groen witte ondergrond, net als bij een normaal voetbalveld. Ook wordt er regelmatig een blauw wit veld gebruikt, omdat dit ook goed opvalt. Bij recreatieve voetbaltafels is dit minder belangrijk en dus worden er veel meer verschillende soorten kleuren gebruikt. Als laatste zijn professionele voetbaltafels een stuk sterker, omdat ze de klappen op moeten vangen van de professionele spelers, die vaak best veel kracht op de tafel uitoefenen.

Een voetbaltafel kopen is dus geen gemakkelijke opdracht. Er is veel keus, dus oriënteer je goed en maak dan pas de beste keus!

Share.

About Author

Comments are closed.