De verschillende soorten keuen voor het poolen

0

Wat is er naast de ballen het belangrijkst voor een goed potje pool? Een keu natuurlijk! Het internet staat vol met allerlei verschillende soorten keuen, maar welke keu is nou het best voor een goed potje pool? In dit artikel lees je alles over de keuen verkrijgbaar bij  biljartland.

Ten eerste heeft een goede keu altijd een afmeting van ongeveer 140 cm lang met aan het uiteinde een extra sterke stootdop die zorgt voor een goede bescherming van het uiteinde van de keu. Dit heet de pomerans.

Eendelige keu

Een eendelige keu heeft geen ingewikkelde dingen. Het is een eenvoudige keu die vooral vaak wordt gebruikt in cafés. De bumper is gemaakt van rubber, de keu zelf is ongeveer 122 cm lang en de pommerans is 12 mm. Deze keu kost ongeveer 10 euro.

Tweedelige keu

De tweedelige keu is een iets ingewikkeldere keu. Deze keu is voor de spelers die al een tijdje spelen en de oude saaie eendelige keu zat zijn. Deze keu bestaat dus uit twee delen. De voorkant is gemaakt van hardhout en de achterkant van nylon grip. Bij deze variant is ook de bumper van rubber en het beentje van plastic. De pommerans zal zo rond de 13 mm zijn en de keu zelf rond de 130 cm. Deze keu is iets prijziger dan de vorige en kost ongeveer 20 euro. .

Competitie keu

Deze keu is erg speciaal. Hij heeft een unieke hightech coating van glazvezel die de houten kern geheel omvat. De shaft heeft het super slim taper model met cuetecs tru-glide afwerking, waardoor de shaft super glad is én blijft. De bumper is gemaakt van speciaal Noise subduing rubber dat het geluid van het kaatsen tegen de keu bal dempt. Hij heeft een decal en is voorzien van een supergrip. De pommerans is 13mm en deze keu zal zo ongeveer 130 cm lang zijn. Door al die super snufjes van waarover deze keu beschikt is het vanzelfsprekend dat deze keu wat meer dan een tientje zal kosten, namelijk rond de 80 euro.

Jump and break keu

Deze keu is speciaal gemaakt om sprongen te kunnen maken. Hij beschikt over een knopvorm aan het handvat voor meer kracht, waarmee je makkelijk sprongen kunt maken. Bovendien is het model ook nog eens heel functioneel en stijlvol. De pommerans is gemaakt van Phenolic materiaal en de maat is 13 mm. Het beentje is tevens gemaakt van Phenolic materiaal. De prijs van deze keu is ongeveer 25 euro.

Pro keu

Deze keu is gemaakt voor alleen de allerbeste spelers die op topniveau spelen. Speel met meer vertrouwen, meer controle en meer stijl. De bumper is gemaakt van engraved noise subduing rubber. De pommerans is van Maestri en is zo 13mm. De joint zorgt voor maximum contact en het beentje is van S.C.T. Deze keu is heet niet voor niets de Pro keu. Vandaar dat de prijs ook omhoog gaat als je een pro keu wilt aanschaffen. Deze keu kost als snel rond de €200,-.

Ik hoop dat u na het lezen van dit artikel wat meer weet over de verschillende keuen en waarvoor deze gebruikt kunnen worden.

Share.

About Author

Comments are closed.