WordPress vs Joomla vs Drupal

0

Er zal altijd spanning blijven tussen de drie grootste contentmanagementsystemen van de wereld. Iedereen heeft zijn eigen argumenten om te kiezen voor een bepaald systeem, maar wat is nou de beste keuze voor jouw?

De keuze voor WordPress

WordPress wordt veelal door Joomla- en Drupal gebruikers bestempeld als een cms die te simpel en daardoor veels te beperkt is. Je kunt er te weinig mee spelen en veel onderdelen zijn gewoon niet mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld niet combinaties maken tussen verschillende plug-ins en de functionaliteit van de ene plug-in gebruiken in combinatie met de andere plug-in. Toch spreekt de simpliciteit van het systeem veel webmasters en ondernemers aan. WordPress is namelijk het cms wat het meest gebruikt wordt, meer dan 19% van het gehele internet bestaat uit een websites gerealiseerd met behulp van WordPress. Niet alleen is het beheren van artikelen en nieuwsberichten zeer eenvoudig, het onderhoud wordt hierdoor ook zeer eenvoudig. Compatibiliteit tussen nieuwe versies van de core en de plug-ins wordt door de community gecontroleerd zodat je tijdens het updaten niet in de problemen komt dat je website niet meer werkt. Weet je niet hoe je een WordPress website opzet? Bekijk dan een WordPress handleiding.

De keuze voor Joomla

Toch zie je ook dat Joomla steeds meer gebruikt gaat worden. Joomla heeft in de laatste versies de user-interface volledig vereenvoudigt. Met behulp van Joomla zijn de mogelijkheden ook eindeloos en je kunt zelf Joomla uitproberen of het bij jou past. Vroeger was het nadeel dat de overgang van een core-update zoals van 1.xx naar 2.xx niet eenvoudig was.

De keuze voor Drupal

Drupal wordt vaak gekozen door de ervaren specialisten. Het systeem is een stuk lastiger en beschikt over extreem veel mogelijkheden. (Extenties) Het systeem kan hierdoor extreem complex worden en veel lastiger om te beheren. Het systeem werkt naar mijn mening zeer fijn, maar klanten vinden het toch vaak zeer lastig om te beheren, dankzij de interface. Tevens merk je al gauw dat onderhoud aan een enkele website eenvoudig te doen is, maar indien je als webdesigner tientallen Drupal websites moet beheren dan wordt het al een klus die veel tijd in beslag neemt. Ook geeft Drupal bij sommige webhosters nog problemen met het instellen van de permalinks. Een eis van SEO is dat de permalinks correct zijn ingesteld.

Alle drie de systemen werken prima en je moet zelf ondervinden welk systeem het best bij jouw past.

Share.

About Author

Comments are closed.