Niessing is al jaar en dag een gerespecteerde juwelier uit Duitsland met innovatieve ideeën

0

Al meer dan veertien decennia worden er bij Niessing prachtige sieraden gemaakt. Hun fabriek is gevestigd in het Duitse plaatsje Vreden. In hun loopbaan hebben ze een aantal belangrijke mijlpalen bereikt die de industrie compleet veranderd hebben. Naast hun prachtige en vooruitstrevende sieraden zijn ze dus ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke markt veranderende uitvindingen.

Zo hebben ze in 1928 een revolutionaire machine ontwikkeld, die het mogelijk maakt om trouwringen te graveren. Tegenwoordig is het heel normaal om je trouwring te laten graveren en dit komt dus door die ene uitvinding van Niessing. Twee jaar later keren ze terug met wederom een revolutionaire uitvinding. Het was een machine die het mogelijk maakte om een trouwring een andere pasvorm te geven. Dit bleek een dergelijk bruikbare uitvinding te zijn, dat deze machines tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd worden.

Er gaan een hoop succesvolle jaren voorbij waarin Niessing prachtige en innovatieve trouwringen blijft produceren. Op een dag in 1975 wordt platina op de Duitse sieraden markt geïntroduceerd. Tegenwoordig is platina een populair edelmetaal voor gebruik in sieraden, maar het duurde even voordat het door de juweliers omarmd werd. Niessing herkende de uitstekende eigenschappen van Platina al snel en was een van de pioniers in het gebruiken van platina voor sieraden.

Weer een aantal jaren later vragen ze bij Niessing patent aan op hun zogenaamde Tension ring. Deze ringen houden een edelsteen zoals een diamant op zijn plek doormiddel van druk uit te oefenen. Dit is nog nooit eerder gedaan. Ze blijven deze Tension ring door ontwikkelen om hem te perfectioneren.

In 2006 wordt door een partner uit Japan de eerste Niessing winkel in Japan geopend. Door deze winkel probeert Niessing ook in Azië een voet aan de grond te krijgen.

In 2013 viert Niessing zijn 140-jarige bestaan. 140 jaar vol innovatie en succes, wat hopelijk nog jaren zo door zal gaan.

Share.

About Author

Comments are closed.