De meest gekozen edelsteen in een trouwring is een diamant, maar zijn er nog andere opties?

0

eigen_trouwringen_ontwerp_cober_witgoud

 

Een diamant is de meest gekozen edelsteen in een trouwring. dit heeft meerdere redenen. Ten eerste is een diamant gewoon een prachtige steen met een mooie licht reflectie. Ten tweede zijn diamanten erg zeldzaam en kostbaar. Als je dus echt wilt laten zien dat je om je geliefde geeft is een trouwring met diamant hier een duidelijk signaal van. Maar zijn er dan geen trouwringen met andere edelstenen? Natuurlijk zijn die er wel en met moderne technieken kan een edelsmid eigenlijk om elke steen een mooie trouwring ontwerpen. Onze aardbol zit vol met prachtige edelstenen dus het is zeker de moeite waard om bij het uitzoeken van uw trouwring het gebruik van een andere steen te overwegen.

De saffier. Sinds jaar en dag erg geliefde edelstenen. De prachtige blauwe kleur zorgt voor een sterk contrast in combinatie met bijvoorbeeld een gouden ring. Saffier is net zoals diamant erg hard en kan dus in verschillende vormen geslepen worden. Saffier wordt het meest in Thailand, Sri Lanka, en India gedolven.

De robijn. Een prachtige rode steen die al sinds de oudheid erg geliefd is. Een Robijn werd toen gezien als een edelsteen die voor een sterk hart zorgt en de drager kracht geeft. Door de intense rode kleur is een robijn mooi te combineren met bijvoorbeeld een gouden ring.

De smaragd. Een intens groen gekleurde steen die vaak in de typische “smaragd” vorm wordt geslepen. Smaragd is naast de edelsteen een vorm van slijpen.  Zeer geliefd en wordt van oudsher niet voor niets als de koning van de edelstenen gezien.

De topaas. Van nature is de topaas een kleurloze steen. Door het vuil in de aarde kan hij echter ook in andere kleuren voorkomen. Bruin, roze of lichtblauw zijn dan veel voorkomend. Topaas is een minder bekende edelsteen, maar vanwege zijn mooie kleuren zeker de moeite waard.

De citrien. Ook een mindere bekende edelsteen, maar daarom zeker niet minder mooi. De naam van deze edelsteen komt van het woord citrus, omdat hij een gele kleur heeft. Echt citrien is vrij zeldzaam, omdat de meeste citrien op de markt, in eerste instantie geen citrien was. Als je de edelsteen amethist verhit krijg je dezelfde gele kleur als citrien.

Kortom, genoeg keuze. Het is dus zeker de moeite waard om andere edelstenen in je overweging op te nemen.

Share.

About Author

Comments are closed.