PROZERO START MET VERKOOP ENERGIEZUINIGE WONINGEN

0

Almen, Projectontwikkelaar ProZero is in Almen-Zuid gestart met de officiële verkoop van vijf duurzame, energiezuinige woningen. Deze kwalitatief hoogstaande houtskeletbouw woningen hebben een extreem laag energieverbruik. Bovendien zijn er duurzame materialen in verwerkt. Desondanks zijn ze zeer betaalbaar met prijzen vanaf € 189.000,- v.o.n. De woningen (3 /1 kap en 2 /1 kap) zijn ontworpen door architectenburo E. Smits in samenwerking met bouwbedrijf U. Veenstra. De bouw start zodra de woningen zijn verkocht.

Het ontwerp sluit aan bij de rustieke omgeving. De buitenkant is opgetrokken uit onbehandeld eikenhout en het dak is afgedekt met keramische oud-Hollandse dakpannen. Achter de huizen komt een in deze omgeving zo kenmerkende kapschuur, uitgevoerd in zwart Douglas. De houtskeletbouw woningen zijn – na goedkeuring van de gemeente – binnen een week glas- en waterdicht en kunnen in een paar maanden volledig worden opgeleverd. De keuze voor materialen en constructie maakt dat deze woningen een zeer lage energiewaarde hebben.

ProZero begeleidt het bouwtraject, adviseert en regelt gezamenlijke aankopen, bijvoorbeeld op het gebied van waterinfiltratiesystemen of zonneboilers.

Volgens ProZero hebben de eerste gegadigden zich al gemeld. “De belangstelling komt uit verschillende hoeken. Van mensen die op zoek zijn naar de rust van de omgeving van Almen, maar ook jonge gezinnen. Alle basisvoorzieningen zijn in de buurt aanwezig. Er is een basisschool om de hoek en Lochem en Zutphen liggen op fietsafstand.”

Op de site www.prozero.nl zijn voorbeelden te vinden van de woningen, de basiskenmerken, extra mogelijkheden en de prijzen.

Share.

About Author

Comments are closed.