Ubuntu Challenge: 250 Talentsupporters gezocht voor 25 studenten in Kaapstad

0

PERSBERICHT

De Ubuntu Challenge:
Ubuntu Academy Cape Town zoekt 250 talentsupporters voor 25 studenten.

AMSTERDAM, 2 september 2014 – Van 6 tot en met 16 september houdt Ubuntu Talent Organisation een ware challenge. Hiervoor worden 250 talentsupporters gezocht die ieder 100 euro aan een student van de Ubuntu Academy doneren. Als dank ontvangen alle funders een uniek limited edition artwork van de Nederlandse kunstenaar SIT (zeefdruk, 50×60, genummerd en gesigneerd). Als de Ubuntu Challenge slaagt, wint één van de supporters de Ubuntu Experience reis naar Kaapstad.

De Ubuntu Challenge
Het is de Challenge om binnen 10 dagen 250 talentsupporters te vinden die 100 euro doneren. Hiermee steunen zij de 25 studenten van de Ubuntu Academy. Met de opbrengst kunnen de gesupporte jongeren hun community-art project realiseren. Ubuntu Talent Organisation vraag het publiek deze actie te steunen en te delen!

Ubuntu Academy Cape Town
In Kaapstad heeft Ubuntu de eerste Ubuntu Academy opgericht. Dit is een plek waar getalenteerde jongeren uit de omliggende townships worden opgeleid tot rolmodellen en leiders van de volgende generatie; The Changemakers. Wij hebben als missie wereldwijd Ubuntu Academies op te richten.

Student Thando over de Ubuntu Academy (22):
After the Ubunty Academy I want to give back. I want to build a center where youth can benefit through creativity.”

Ubuntu Talent Organisation
Ubuntu Talent Organisation richt zich op talentontwikkeling, leiderschap en ondernemerschap met als doel een positieve sociale verandering teweegbrengen in het leven van de jongeren en hun omgeving. Ubuntu gelooft in kunst en creativiteit als krachtige transformatie-methode. Wij deden eerder projecten in Honduras, Johannesburg en Indonesië. Onze ambassadeurs zijn Anna Drijver en Leona Philippo.

Kunstenaar SIT
SIT is een Nederlandse kunstenaar. Na jaren in de reclame gewerkt te hebben gewerkt, heeft hij er voor gekozen om voor de creativiteit te gaan en daarnaast zijn talent en kennis te delen. Begin 2013 was SIT coach bij het designproject op de Ubuntu Academy. Tijdens dit project gingen de studenten op zoek naar hun creatieve identiteit. Dit zelfportret heeft hij gemaakt ter inspiratie voor de jongeren. In samenwerking met Kuyichi is hier het t-shirtlabel STUB001 uit voortgekomen. SIT heeft naam gemaakt in Los Angeles, Hong Kong en Berlijn, geëxposeerd in het Stedelijk Museum en ontwierp artwork voor niemand minder dan Pearl Jam!

De Ubuntu Experience
De Ubuntu Experience is een zevendaagse verzorgde reis naar Kaapstad. Tijdens deze reis maakt de winnaar kennis met de andere kant van de wereld en nemen de studenten van de Ubuntu Academy de funder mee naar hun township. Als dank voor de support geven deze talentvolle jongeren een indrukwekkende show. En natuurlijk is er tijd voor actie en ontspanning! De Tafelberg wordt beklommen, er wordt wijn geproefd en natuurlijk gaan we op safari om de big 5 te spotten.
De talentsupporter kan vanaf zaterdag 6 t/m 16 september doneren via: www.ubuntutalent.org/win

—————————————————————————————————————
Noot voor de redactie:
Ubuntu Talent Organisation is een stichting met de ANBI status. Projecten worden gefinancierd door fondsenwerving, donaties en crowdfunding. De Ubuntu Challenge gaat 6 september van start.

Voor meer informatie over Ubuntu Talent Organisation: www.ubuntutalent.org
Voor meer informatie over Ubuntu Academy Cape Town http://ubuntuacademy.co.za/
Bekijk hier wat Ubuntu doet met jongeren: http://www.youtube.com/watch?v=SBrT9YAxwpA
Voor meer informatie over SIT: www.sitnie.com

Twitter hashtag: UC2014

Voor meer informatie of beeldmateriaal: Myrddin Baars | Ubuntu Talent Organisation
myrddin@ubuntutalent.org | 06 22668885

Share.

About Author

Ubuntu Talent Organisation richt zich op talentontwikkeling, leiderschap en ondernemerschap met als doel een positieve sociale verandering teweegbrengen in het leven van kansarme jongeren en hun omgeving. Ubuntu gelooft in kunst en creativiteit als krachtige transformatie-methode.

Comments are closed.