Tintelende voeten en handen

0

We hebben het allemaal meegemaakt dat verdoofd gevoel in de benen of voeten na het zitten in een positie te lang. Maar in sommige gevallen, abnormale tintelingen in een deel van het lichaam kan een reden tot bezorgdheid zijn. Vaak symptomen zoals deze zijn gemakkelijk gediagnosticeerd als reactie op insectenbeten of bepaalde medicijnen. Echter, een verdovend of tintelend gevoel ook een teken van een ernstiger probleem.

Tintelende voeten

Gevoelens van pijn of gevoeligheid in uw gewrichten? Dit kan een teken zijn van fibromyalgie, een syndroom gekenmerkt door lange termijn, body-breed pijn en gevoeligheid in de gewrichten, spieren of pezen zijn. Volgens PubMed Gezondheid, dit syndroom meest van invloed op vrouwen de leeftijd van 20 tot 50, en de exacte oorzaak is onbekend. Voorkomende symptomen zijn pijn in de gevoelige zones van de volgende lichaamsdelen:

  • heupen
  • schenen
  • knieën
  • nek
  • schouders
  • borst
  • onderrug

Multiple Sclerose

Multiple sclerose (MS) is een auto-immuunziekte van de hersenen en het ruggenmerg. Volgens de National Institutes of Health, MS is het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 40 jaar oud. Het wordt veroorzaakt door beschadiging van de myelineschede, dat de beschermende bedekking rond zenuwcellen. Echter, de artsen niet weten waarom dit gebeurt en in welke mate de genetica en de omgeving te beïnvloeden van een persoon kans op het ontwikkelen van MS. Voorkomende symptomen zijn:

Gespeeld elke ruwe sport de laatste tijd? Als dat zo is, kan gevoelloosheid of tintelingen te wijten zijn aan een hernia, een knijpen van het opvulmateriaal tussen de botten, of schijven, die deel uitmaken van je ruggengraat. Een hernia komt het meest voor in de middelbare leeftijd en oudere mannen na het uitvoeren van een zware taak.Als je een hernia hebt, kun je pijn en gevoelloosheid of zwakte terug te ervaren in een arm, been of het onderste. Lees meer over voeten op www.voetinfo.nl

Share.

About Author

Comments are closed.