Persbericht “Ambitionmanager biedt ondernemers grip op de toekomst”

0

Praktisch en professioneel strategisch advies voor het MKB

Arnhem, 30 oktober 2014 – Organisaties met een duidelijke toekomstvisie zijn succesvoller dan bedrijven zonder vooruitziende blik. Meer dan genoeg reden om als ondernemer eens stil te staan bij de vraag: waar sta ik met mijn organisatie en waar wil ik naartoe? Strategisch adviesbureau Ambitionmanager constateert echter dat veel MKB-bedrijven moeite hebben met het vormgeven en uitvoeren van de bedrijfsstrategie.

Het formuleren en implementeren van een goede bedrijfsstrategie mag dan voor veel MKB-ondernemers geen dagelijkse kost zijn. Voor de strategie consultants en business coaches bij Ambitionmanager wel. Menco Erenst, Algemeen Directeur van Ambitionmanager: “Onze Ambitionmanagers staan garant voor praktisch, professioneel en betaalbaar strategisch advies voor het MKB. Vanuit een totaalaanpak staan we de ondernemer niet alleen bij tijdens het formuleren van zijn bedrijfsstrategie, maar ook tijdens de uitvoering ervan. Zodoende zijn onze Ambitionmanagers strategie consultant en business coach ineen.”

De Ambitionmanagers maken gebruik van een intuïtieve online strategie tool, genaamd de Strategische Adviesmodule. Deze zelf ontworpen dynamische strategietool biedt ondernemers en managers de mogelijkheid om eenvoudig meer grip op de toekomst te krijgen. De strategie software wordt niet alleen gebruikt voor het formuleren van een strategisch businessplan, maar ook voor bijvoorbeeld de motivatie van financieringsaanvragen, verkoopwaarderingen, bedrijfsoverdrachten, bedrijfsovernames en crisismanagement.

Ambitionmanager houdt er een duidelijke visie op na. Erenst: “We gaan nooit op de stoel van de ondernemer zitten, maar we zijn wel zijn kritische sparring partner. Het is dan ook de ondernemer zelf die eerst alleen – of samen met zijn medewerkers – nadenkt over zijn ambities, onderscheidend vermogen, doelstellingen en acties. Hij laat zich hierbij bijstaan door een Ambitionmanager. Uiteraard denken we actief mee en dragen we proactief oplossingen aan. Maar het gedachtegoed van de ondernemer is leading!”

Praktische totaalaanpak zorgt voor een beter bedrijfsresultaat. Erenst: “Ondernemers zijn bovenal praktisch ingesteld en zitten niet te wachten op lijvige rapporten en een academische benadering. Negen van de tien keer gaat het simpelweg om de vraag: hoe kan ik onderaan de streep een beter bedrijfsresultaat realiseren? Of: hoe krijg ik mijn financiering rond? Dankzij onze strategietool (die op basis van een praktische totaalaanpak inzoomt op het product-, prijs-, personeels-, plaats-, promotie- en verkoopbeleid, automatisering, interne organisatie, fiscale en financiële aspecten) zijn we in staat om in een kort tijdsbestek gehoor te geven aan de realisatie van de ambities van onze opdrachtgevers.”

Dat de aanpak van Ambitionmanager echt werkt, blijkt uit de praktijk. Erenst: “Onze Ambitionmanagers hebben inmiddels vele uiteenlopende bedrijven begeleid bij zowel de formulering als de implementatie van de strategie. We zien dat deze bedrijven (weer of meer) succesvol zijn in de huidige wispelturige tijden. Dat heeft ook te maken met onze toewijding. Na afonding van een traject is de Ambitionmanager niet in een keer weg. Hij zorgt ervoor dat er resultaat komt. En dat wordt gewaardeerd.”

Over Ambitionmanager
Ambitionmanager biedt MKB-ondernemers en -managers praktische en adequate strategische ondersteuning, tegen een betaalbaar tarief. Met behulp van de online Strategische Adviesmodule worden de ambities van de ondernemer omgezet in resultaatgericht ondernemen. Ambitionmanager wordt gezien als dé specialist in strategiebepaling: www.ambitionmanager.nl.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Menco Erenst (Algemeen Directeur Ambitionmanager). Telefoon: +31 (0)26 – 370 27 41, e-mail: menco.erenst@ambitionmanager.nl.

Share.

About Author

Ambitionmanager biedt MKB-ondernemers en -managers praktische en adequate strategische ondersteuning, tegen een betaalbaar tarief. Met behulp van de online Strategische Adviesmodule worden de ambities van de ondernemer omgezet in resultaatgericht ondernemen. Ambitionmanager wordt gezien als dé specialist in strategiebepaling: www.ambitionmanager.nl.

Comments are closed.