Isoleren met Kleren

0
Metisse Duurzame Isolatie www.duurzaamhuisentuin.nl

Metisse Duurzame Isolatie www.duurzaamhuisentuin.nl

Gemaakt van niet meer herdraagbare kleding.

  • Houdt de zomerwarmte 6 – 8 uur buiten.
  • 100% irritatie-vrij te installeren.
  • Uitmuntende akoestische absorptie.
  • Beste keus voor mens en milieu.

Voor ruim de helft van alle ingezamelde kleding is nu een veel beter alternatief dan de afvalberg: upcyclen tot isolatiemateriaal. Deze niet meer herdraagbare kleding (zo’n 85% katoen) wordt verwerkt tot het hoogwaardige thermische en akoestische isolatiemateriaal Metisse.

Metisse is het énige isolatiemateriaal dat op alle drie de peilers van duurzaamheid scoort: vanwege 85% gerecyclede kleding is het zeer goed voor het milieu (Planet), de kledinginzameling en -sortering wordt gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (People), en door te isoleren gaat de energierekening omlaag (Profit) en is de cirkel rond!

Algemene voordelen Metisse:

  • De samenstelling en de structuur van Metisse (lange katoenen vezels) garanderen een uitstekende akoestische prestatie. Rapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar.
  • Een zeer beperkte ecologische voetafdruk: Geen enkel isolatiemateriaal bevat zo’n groot aandeel gerecyclede vezels als Metisse. Bovendien is Metisse onderworpen aan een LCA (Life Cycle Analyis) door het gerenommeerde Gaz de France. Metisse heeft bovendien het Dubo Keur behaald.
  • Installatie is eenvoudig en aangenaam: Metisse gedraagt zich als een klassiek isolatiemateriaal. De flexibiliteit en veerkracht garanderen een snelle en eenvoudige installatie. Mocht het product tijdens opslag of verwerking enigszins ingedrukt raken dan is dit geen probleem. Na één uur is het weer teruggekomen tot zijn oorspronkelijke dikte. Omdat het een natuurproduct is zijn de deeltjes die zeer minimaal vrijkomen absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, ook is het zeer huidvriendelijk (prikt niet). Bovendien is snijden zeer gemakkelijk met het speciale Metisse mes (ook verkrijgbaar).
  • ’Sociaal isoleren’: Door het gebruik van Metisse ondersteunt u de organisaties achter VRK Isolatie, waardoor u bijdraagt aan het creëren van duurzame werkgelegenheid voor groepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

http://www.duurzaamhuisentuin.nl

 

Share.

About Author

Comments are closed.