Hoe duurzaam zijn Kunststof Tuinmeubelen van Polyethyleen

0
www.duurzaamhuisentuin.nl

www.duurzaamhuisentuin.nl

De producten van onze Amish Tuinmeubelen worden gemaakt van Polyethyleen.

Polyethyleen wordt gebruikt voor melkflessen in de USA. Voor de producten van WolfRunPoly worden deze flessen na gebruik gerecycleerd en daarvan worden de producten gemaakt.

Polyethyleen

Polyethyleen is de meest geproduceerde kunststof ter wereld, waar iedereen dagelijks mee in aanraking komt. Polyethyleen kan men zowel tot zachte en soepele als tot taaie, harde en stevige producten verwerken. Men komt het tegen in artikelen van allerlei afmetingen, van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde vormen.

In welke vorm Polyethyleen ook wordt gebruikt, over de gunstige eigenschappen van dit materiaal bestaat grote overeenstemming. Polyethyleen isoleert goed, het is bestand tegen gemene stoffen en beschadigingen, het is vrijwel onbreekbaar en het ontziet het milieu. Polyethyleen is onder alle omstandigheden betrouwbaar en het verdraagt net zo gemakkelijk tropische temperaturen als de vrieskou van de poolcirkel. Dit stoere materiaal kan dus echt tegen een stootje. De kwaliteiten van Polyethyleen zijn in drie woorden samen te vatten: het is sterk, het is veilig en het is veelzijdig.

Polyethyleen en het milieu

Polyethyleen is vanuit het milieu gezien één van de meest vriendelijke materialen, immers:

– het is een zuinige grondstof. Voor de wereldproductie van Polyethyleen wordt per jaar nog niet 1% van de totale productie van aardolie en aardgas gebruikt;

– de fabricage van Polyethyleen is relatief schoon en doelmatig: de uitstoot van schadelijke stoffen is minimaal en er is vrijwel geen afval;

– Polyethyleen is uitermate geschikt voor hergebruik. Het is een thermoplastisch materiaal, wat inhoudt dat men het vrijwel onbeperkt kan smelten en er weer opnieuw producten van kan maken;

– wanneer Polyethyleen na gebruik wordt ingezameld en niet meer opnieuw te verwerken is, levert het hoogwaardige brandstof voor de energievoorziening.

Het hergebruik van dit materiaal past dus in een duurzame wereld. Ja, de grondstof wordt gemaakt van aardolie, voor galon melkflessen in de USA. Door dit materiaal echter te hergebruiken vervuilen deze flessen niet het milieu maar komen terug als bruikbaar materiaal voor in dit geval duurzame tuinmeubelen, die zeer lang meegaan (u krijgt 25 jaar garantie als particulier) en die na gebruik weer gerecycleerd kunnen worden. Zo is de kring gesloten!

Kijk voor onze duurzame tuinmeubelen gemaakt van Polyethyleen op http://www.duurzaamhuisentuin.nl

Share.

About Author

Comments are closed.