De voordelen van Metisse Duurzame Isolatie

0
Metisse Duurzame Isolatie www.duurzaamhuisentuin.nl

Metisse Duurzame Isolatie www.duurzaamhuisentuin.nl

Metisse Isolatie heeft vele voordelen. Om het wat overzichtelijker te maken vindt u eerst de voordelen van Metisse t.o.v. traditionele isolatiematerialen en hierna de voordelen t.o.v. alternatieve isolatiematerialen. Daarna worden de algemeen geldende voordelen weergegeven.

Metisse vs. traditionele isolatiematerialen (bijv. steenwol):

•Zonder irritatie te verwerken, geen mondkapje benodigd.

•Zeer sterk materiaal en homogene samenstelling, hierdoor een materiaal met zeer constante dikte. Gevolg: betere isoleerprestatie en dus kostenbesparing.

•Flexibel, maar toch vormvast en zeer sterk.

•Dampregulerend vanwege de natuurlijke vezels. Het reguleert de relatieve luchtvochtigheid in uw woning.

•Koel in de zomer door hoge warmte-opslag. Hierdoor duurt het 6 – 8 uur voordat de warmte doordringt.

Metisse vs. natuurlijke isolatiematerialen (bijv. vlaswol):

•Zeer veerkrachtig. Komt na indrukking terug tot zijn oorspronkelijke dikte. Gevolg is een zeer constante en hoge isolatiewaarde.

•Erg gemakkelijk te snijden.

•Zeer weinig stofvorming tijdens de verwerking.

Metisse is het énige isolatiemateriaal dat op alle drie de peilers van duurzaamheid scoort: vanwege 85% gerecyclede kleding is het zeer goed voor het milieu (Planet), de kledinginzameling en -sortering wordt gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (People), en door te isoleren gaat de energierekening omlaag (Profit) en is de cirkel rond!

Algemene voordelen Metisse:

•De samenstelling en de structuur van Metisse (lange katoenen vezels) garanderen een uitstekende akoestische prestatie. Rapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

•Een zeer beperkte ecologische voetafdruk: Geen enkel isolatiemateriaal bevat zo’n groot aandeel gerecyclede vezels als Metisse. Bovendien is Metisse onderworpen aan een LCA (Life Cycle Analyis) door het gerenommeerde Gaz de France, waarna het FDES (Fiche de Déclaration Environnementales et Sanitaires) is ontvangen. Metisse heeft bovendien het Dubo Keur behaald.

•Installatie is eenvoudig en aangenaam: Metisse gedraagt zich als een klassiek isolatiemateriaal. De flexibiliteit en veerkracht garanderen een snelle en eenvoudige installatie. Mocht het product tijdens opslag of verwerking enigszins ingedrukt raken dan is dit geen probleem. Na één uur is het weer teruggekomen tot zijn oorspronkelijke dikte. Omdat het een natuurproduct is zijn de deeltjes die zeer minimaal vrijkomen absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, ook is het zeer huidvriendelijk (prikt niet). Bovendien is snijden zeer gemakkelijk met het speciale Metisse mes.

•’Sociaal isoleren’: Door het gebruik van Metisse ondersteunt u de organisaties achter VRK Isolatie, waardoor u bijdraagt aan het creëren van duurzame werkgelegenheid voor groepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

http://www.duurzaamhuisentuin.nl

Share.

About Author

Comments are closed.