Help! Op vakantie zonder ouders

0

Waarschijnlijk ga je voor het eerst op vakantie zonder ouders als je 17 of 18 jaar oud bent. Kroegen in het buitenland hanteren meestal een leeftijd van 18 jaar of ouder. Daarom is deze leeftijd geschikt om voor het eerst ‘alleen’ op vakantie te gaan. De vrijheid om zonder ouderlijk toezicht te kunnen feesten, is fijn, maar de eerste keer zonder ouders naar het buitenland is ook wel erg spannend.

Je moet je namelijk wel realiseren dat je te maken krijgt met extra verantwoordelijkheid. Natuurlijk kun je altijd je ouders bellen bij een probleem maar ze kunnen niet zomaar ter plaatse komen. Daarom zal je bepaalde dingen zelf moeten oplossen of uitzoeken. Door je goed voor te bereiden op de reis ga je met een fijner gevoel naar het buitenland en kun je genieten van een onvergetelijke vakantie!

Zoek vooraf informatie over de bestemming

Het is altijd handig om goed ingelezen te zijn over de vakantiebestemming. Bekijk bijvoorbeeld welke gebruiken er in het land zijn en of je daar rekening mee moet houden. In Spanje hebben ze bijvoorbeeld de siësta terwijl ze in Griekenland de borden kapot gooien na het eten. Daarnaast kun je opzoeken wat de leukste kroegen zijn, waar je lekker kunt eten of wat voor soort klimaat het land heeft.

Vergelijken, vergelijken!

Voordat je daadwerkelijk een vakantie boekt, is het goed om accommodaties en reizen te vergelijken. Je wilt natuurlijk liever in een appartementencomplex met jongeren zitten dan in een hotel met gezinnen. Zo leer je ook sneller nieuwe mensen kennen om mee opstap te gaan. Daarnaast is het goed om te kijken naar de prijzen en mogelijkheden. Zijn er goedkope vliegtickets en kun je de accommodatie los boeken? Of is het verstandiger om een pakketreis te nemen bij een touroperator?

Maak een lijstje

Maak een lijst met spullen die echt niet mogen ontbreken tijdens de vakantie. Zonnebrand is een aanrader, een telefoonoplader ook en medicijnen kunnen handig zijn. Natuurlijk je handdoek en zwemkleding niet vergeten. Verder kun je de lijst zo ver mogelijk aanvullen als je zelf wilt.

Share.

About Author

Comments are closed.