Bitcoinbeurs Mt. Gox Offline

0

De bitcoinbeurs mt gox is offline gegaan op het internet. De website had afgelopen weken veel technische problemen.

Volgens meerdere berichten onder andere op het forum Reddit was het al onmogelijk om bitcoins te verhandelen op de site.  Of de website offline is gehaald door de technische problemen is echter vrij onduidelijk.

Dinsdagnacht rond dezelfde tijd werd er door een aantal andere bitcoinpartijen een gezamelijke verklaring gepubliceerd, ook op Reddit. In de open brief distantiëren de bedrijven, BTC China en Coinbase, zich van het geplaagde Mt. Gox.

Mt. Gox gold als een van de grootste bitcoinbeurzen, maar werd de afgelopen weken geplaagd door een aantal grote problemen. Zo werd bekend dat er een kwetsbaarheid was in de manier waarop Mt. Gox zijn transacties afhandelt. De transacties bleken daardoor te manipuleren, waardoor het soms kan lijken dat iemand zijn bitcoins niet heeft ontvangen.

Volgens een circulerend document, waarvan de echtheid niet zeker is, zouden er door de recente problemen bij Mt. Gox ruim 744.000 bitcoins verloren zijn gegaan; ongeveer 6 procent van de 12,4 miljoen bitcoins die in omloop zijn.

Bron: nu.nl

Share.

About Author

Comments are closed.