Biodora bij Duurzaam Huis en Tuin

0
www.duurzaamhuisentuin.nl

www.duurzaamhuisentuin.nl

Duurzaam Huis en Tuin verkoopt vanaf nu ook producten van het merk Biodora. Biodora maakt keukengerei van gerecycled bioplastic. Bioplastic is het duurzame alternatief voor het gebruikelijke plastic!

In de winkel kunt u terecht voor puddingvormen, botervloten, schilmesjes, lepels, lunchboxes en meer. Allemaal zonder schadelijke weekmakers.

Bisfenol A (BPA) is een organische verbinding, afgeleid van fenol en wordt voornamelijk gebruikt in kunststoffen. Het is een witte kristallijne vaste stof. Het is één van de meest geproduceerde chemicaliën ter wereld met een jaarlijkse productie van meer dan 2,2 miljoen ton in 2009.

Het is bekend dat residueel bisfenol A in verpakkingen van polycarbonaat of epoxycoatings kan migreren naar de voedingsmiddelen en zo door de mens opgenomen worden. Het resultaat is dat in de westerse wereld bisfenol A bij nagenoeg iedereen aangetroffen kan worden in het lichaam.

Bisfenol A is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Herhaald of langdurig contact kan de huid gevoelig maken.

Bisfenol A is een zogenaamde endocriene disruptor, dit wil zeggen dat het het menselijk hormoonstelsel kan beïnvloeden. De mogelijke effecten van blootstelling aan lage doses van bisfenol A op de vruchtbaarheid en voortplanting is het onderwerp van een groot aantal wetenschappelijke studies en discussies.

De producten van Biodora zijn dus:

– vrij van schadelijke weekmakers
– op basis van hernieuwbare bronnen (bioplastics) gemaakt
– biologisch afbreekbaar
– zonder bisfenol A en B
– vaatwasmachinebestendig
– geschikt voor verwarming in de magnetron
– temperatuur van -40 ° C tot +85 ° C
– CO2 gereduceerd geproduceerd in de EU
– 100% recyclebaar en kunnen in commerciële compost.

Kom ook kijken in de winkel van www.duurzaamhuisentuin.nl voor onze producten van Biodora! Tot ziens!

Share.

About Author

Comments are closed.