Leren armbandjes

0

Leren armbandjes
Naast de populaire gouden en zilveren armbandjes winnen ook de leren armbandjes aan steeds meer populariteit. Leren armbandjes zijn ideaal voor mensen die geen zilveren of gouden armband kunnen dragen, omdat zij allergisch zijn voor zilver. In dat geval is het slim een leren armband aan te schaffen.

 

Daarmee is het mogelijk toch een armband te dragen, zonder daarbij vervelende jeuk te krijgen. Er is wel een verschil in armbandjes: sommige leren armbanden worden van nepleer gemaakt, de andere leren armband van echt leer.

 

Leer

De leren armband die van echt leer is gemaakt, oogt vaak wat steviger en mooier. Bovendien slijt echt leer een stuk minder snel dan nepleer. Ten slotte zit nepleer vaak niet zo soepel als echt leer. Echt leer is namelijk iets rekbaarder, zonder te breken.

 

Een bandje kan dus al snel te strak gaan zitten. Daarom is het belangrijk een leren armbandje te kopen met de juiste maat. Daarvoor is het noodzakelijk de polsomtrek op te meten.

 

Polsomtrek meten

Een polsomtrek berekenen is niet moeilijk. Ten eerste is er een meetlint nodig. Wikkel deze los langs de pols, en sluit vervolgens beide uiteinden. Daar komt een bepaald aantal centimeters uit.

 

De leren armband wordt gemaakt in bepaalde standaardmaten. Daardoor is het mogelijk dat het aantal centimeters niet overeen komt met de maat. Kies dan de maat die het dichtst in de buurt komt, maar koop de leren armband niet te klein. Dat kan er namelijk toe leiden dat het bandje gaat knellen, waardoor het vervelend kan worden de armband te dragen.

 

Voor beide geslachten

Het is een misverstand dat alleen vrouwen armbanden horen te dragen. Tegenwoordig maken producenten niet alleen bandjes voor vrouwen, maar ook voor mannen. De vorm van beide bandjes zien er wel iets anders uit. Zo kan het zijn dat de maat verschilt, of dat er een typische vrouwenkleur op de band staat. Wie twijfelt over wie het armbandje hoort te dragen, kan natuurlijk altijd hulp inroepen.

 

Een armband online kopen is niet moeilijk. Meet de maat op kijk vervolgens of de band voor mannen of vrouwen bedoeld is.

Share.

About Author

Comments are closed.